Spinnenoverlast                                                                                                                                                                                                     

Afzuiginginstallatie en keukenventilatie

De eisen aan een schone en veilige leef- en werkomgeving worden steeds strenger, verzekeringsmaatschappijen eisen steeds vaker dat bijvoorbeeld de keukenventilatie jaarlijks (in sommige gevallen zelfs vaker) geïnspecteerd of gereinigd dient te worden in verband met de brandveiligheid.

Het probleem en de oplossing

Keukens in de horeca en grootkeukens  maken gebruik van een afzuigkap met afzuigsysteem (ook wel bakdampafzuiging genoemd). Bij het koken stijgen dampen omhoog. Het afzuigsysteem vangt deze dampen op en voert ze via een afvoerkanaal af naar buiten. Ontstaat er brand in de keuken, dan kan vetaanslag in het afvoerkanaal bijdragen aan het verspreiden van de brand. Om dat te voorkomen of te beperken, dient u de afvoerkanalen periodiek te laten reinigen. Ook voorkomt u stankoverlast voor uw omgeving en komt het de hygiëne van uw keuken ten goede.

De eisen van uw verzekeringsmaatschappij

De grens wordt door verzekeringsmaatschappijen in het algemeen gesteld op een maximale inwendige vetafzetting van 0,5 mm dik. Een deel van het ventilatiesysteem is zichtbaar voor u. Maar een groot deel ervan wordt aan het oog onttrokken, zoals de binnenzijde van afzuigkappen, de inwendige afzuigkanalen en de afzuigventilator(en). U wil er vast niet aan denken wat de gevolgen zijn als hier de vlam inslaat.

Hygiëne en veiligheid

Opgeteld zijn er vele redenen om het keukenventilatiesysteem tijdig te inspecteren en goed te onderhouden:
- Noodzakelijke aanvulling op dagelijks onderhoud
- Wet- en regelgeving t.a.v. brandveiligheid, hygiëne, voedselveiligheid (HACCP)
- Langere levensduur van uw apparatuur
- Lager energieverbruik
- Lagere onderhoudskosten
- Een frisse omgeving werkt plezierig en veilig

Het voordeel van HS Schoonmaakbedrijf BV luchtbehandeling

HS Schoonmaakbedrijf bv reinigt niet alleen de gehele afzuiginstallatie, maar adviseert u ook over verbeteringen aan het systeem, frequenties van reiniging of hoe u uw installatie beter kunt onderhouden. Na onze werkzaamheden ontvangt u een certificaat van reiniging als eventueel bewijs voor de brandverzekering.